Skip to content

8 Comments

 1. Carina Saunders
  March 3, 2021 @ 9:51 pm

  Hi Gerda – always enjoy reading your blogs but really found this piece moving… you honesty and braveness inspires❤️❤️❤️ Wish you & Uncle Peter were closer❤️

  Reply

  • Gerda Saunders
   March 4, 2021 @ 4:18 pm

   My dearest Carina, thanks so much for your supportive response. When I write about a topic like this one, I’m always aware that it can hurt or put people off. I cannot own to honesty and braveness, because speaking of what is taboo in current conversation feels like a duty to me–I would feel worse if I did not speak out! It’s so wonderful that you and your lovely family are there and that I have been getting to know you better even at this distance. I loved the last photos you sent of Daegan–so beautiful. And I imagine the teen resistance and inexplicable decision on his part keep you busy–but how wonderful to get to know your child at every age of his life. Also, I know Daegan is a good boy and, with your example all along the way, will choose the good road. Although their are always a few detours as they grow up! Lots and lots of love.

   Reply

 2. Kobus Trichardt
  March 4, 2021 @ 3:29 am

  Dankie Gerda – Jy raak in hierdie blog iets aan wat baie van ons diep laat dink. Ek is nou 79 en nog gespaar van dementia maar dit lê dalk vir my en wag – my vader (en een van sy susters) is op 81 dood aan nierversaking maar ook met ernstige Alsheimer. Hier is RSA is dit baie moeilik om oor hierdie dinge te praat en te beplan maar dit gereëld in my gedagtes. Ek bêre hierdie blog van jou en gaan dit vorentoe beslis nog ‘n paar keer lees.
  Weereens baie dankie – jy maak ‘n verskil in baie mense se lewens.
  Sê ook groete aan my vriend Peter

  Reply

  • Gerda Saunders
   March 4, 2021 @ 4:10 pm

   Hello Kobus, ek voel dat ek jou behoort te onthou, maar my geheue is so swak dat ek net nie weet nie. Dis in elk geval wonderlik om van jou te hoor. Ek is bly jy het nog jou gehele en is by jou positiewe. IN baie opsigte werk my brein nog bevredigend, maar die energie vir dink neem al my ander energie weg! Na ek die blog geskryf het, het ek vir twee dae gele en slaap. Ek is bly dat my gedagtes oor die einde van mens se lewe vir jou ‘n bron van inligting en nadenke is. Elkeen van ons sal na ons eie aard die dood benader en hoe jy dit okal doen, is die regte ding vir jou. Die mense wat ek ken van Nelspruit is Peter se niggie Heila Jooste, en haar man Henk. Ons het al ‘n paar keer vir hulle gaan kuier as ons in DSA is. Ek kan op die oomblik nie voorsien dat ons weer die lang trip sal maak nie, maar die wonderlike herinneringen bly my by en ek is baie dankbaar oor wat ek het. Baie liefdegroete aan jou van my en Peter.

   Reply

 3. Kobus Trichardt
  March 4, 2021 @ 3:31 am

  Kobus Trichardt
  Nelspruit
  RSA

  Reply

  • Gerda Saunders
   March 4, 2021 @ 4:20 pm

   Peter just reminded me that you and he worked together at the Railways! He also reminded me of it when your response first came in. I’m happy I know who you are–before I forget again!

   Reply

 4. shen
  March 4, 2021 @ 5:03 pm

  Thank you Gerda. I have spent the day going to all your links and checking the excellent reference material you give. You help my peace of mind too.

  “My body, my choice” needs to extend to this basic decision. Thank you again for all the work you have put in and shared here.

  Love, Shen

  Reply

  • Gerda Saunders
   March 4, 2021 @ 9:22 pm

   My dearest Shen, I hope that you won’t need the help of any of my external sources…Thanks so much for your nice words. I’m so glad it’s done. I slept for two days after posting it! So it means a lot to me that it meets your approval.I should write your maxim on the most prominent spot on my website! Lots of love, Gerda

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *